2. helmikuuta 2014

Rooma 2

Jatkoa edelliseen postaukseen:

Rooma 14.-17.1.

Vatikaanissa, Pietarinkirkko
Possu Pietarinkirkon seimiasetelmassa :D

Michelangelon Pietà
Vatikaanin museoissa, random sisäpihaNisti-Maria ja nisti-Jeesus - joo anteeksi vaan...


Näyttääkö tutulta? ;) Yksi Rafael-huoneista


Vatikaanin museoiden kuuluisat kierreportaat

Vähän nörttihuumoria tähän väliin

Keisari Trajanus pylväällään

Campo de Fiori

Piazza NavonaMusei Capitolinille menossa

Susinaaras & Romulus & Remus


Markus Antonius


Autuaan tietämättöminä vielä tässä vaiheessa siitä, että odotetaan väärällä laiturilla Firenzen junaa... Kiitos sille ystävälliselle miehelle, joka neuvoi oma-aloitteisesti oikean laiturin!
Siinäpä Rooma-viikon kuvat. Tulossa vielä pari postausta Firenze-viikosta. Sitten loppuu tämä Italiasta jauhaminen, lupaan. ;)

En kyllä ihmettele yhtään, miksi Rooma on niin rakastettu kaupunki. Siellä on aivan omanlaisensa tunnelma, joka on sekoitus välimerellistä letkeyttä, kansainvälistä hektisyyttä ja historian lehtien havinaa. Oli absurdi olo astella siellä kaikkien historiankirjoista tuttujen rakennusten, raunioiden ja teosten keskellä. Toisaalta tähänkin turtui jo viikossa, minkä huomaa erityisesti kuvien määrän vähenemisestä loppuviikkoa kohden: enää ei jaksanut ottaa kuvaa jokaisesta upeasta rakennuksesta ja patsaasta.

Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja auttavaisia, mutta yhdestä huonosta kokemuksesta haluan kertoa. Olimme eräänä iltapäivänä menossa Trasteveresta bussilla takaisin hotellille ja oli ruuhka-aika, eli bussi oli ääriään myöten täynnä. Viereeni ilmaantui aivan tavallisen näköinen nainen, joka kuitenkin tälläytyi häiritsevän lähelle - epätavallisen lähelle jopa siitä huolimatta, että oli tungosta. Aikansa tämä nainen kyhnytti vieressäni, kunnes poistui bussista. Katsahdin alas ja huomasin, että laukkuni vetoketju on auki. En aivan satavarmasti ollut jättänyt sitä itse auki eikä ole mahdollista, että se olisi auennut itsestään. Siispä uskon, että em. nainen yritti ryöstää minut. :( Onneksi mitään ei kuitenkaan oltu viety!

En halua lopettaa Roomasta kertomista noin negatiiviseen asiaan, joten sanon vielä, että pidin Roomasta kyllä kovasti kaiken kaikkiaan. :) Vaikka loppujen lopuksi Firenze jäi jollain tapaa lähemmäs sydäntäni, niin kyllä Roomallakin oli paljon annettavaa.

4 kommenttia:

 1. hihii. ihania nää siun museokuvat. ei ihan riittänyt kärsivällisyys ja kamera tuollaisiin otoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitos :) Yllättävän paljon jaksoin napsia Vatikaanin museoissa ja Capitolinissa.

   Poista
 2. Mulle jäi mieleen ku käytiin siellä Vatikaanin puutarhakierroksella oppaan sanat "Everything in Vaticano that looks like gold, is gold." Ja sitten meet tonne Pietarin kirkkoon... Tai no ihan mihin vaan siellä Vatikaanissa. Ja vissiin osa kirkoista muuallakin päin kaupunkia on Vatikaanin aluetta. Että joo. :D Vaikka vissiin sillä lehtikullalla saa pienellä määrällä aika isoja alueita päällystettyä.

  VastaaPoista