4. helmikuuta 2014

Firenze 2

Viimeinen postaus Italiaan liittyen tulee nyt!

Firenze 21.-24.1.

Medicien kappeli

Orsanmichelen kirkko

Uffizin hoodeilla taas pyörimässä
Seuraavat muutamat kuvat ovat Firenzen luonnontieteellisestä museosta, jossa oli valtavat kokoelmat kaikkea toukista suuriin nisäkkäisiin.Ihmisanatomian osasto oli jännittävin, erityisesti parissa seuraavassa kuvassa näkyvät vaharekonstruktiot.
Edellisten vaharekonstruktioiden tuijottelun jälkeen olikin jo kova nälkä ;)

Ostoksia ja tuliaisia


Paluumatkasta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä... Juna, jolla meidän oli määrä mennä Firenzestä Roomaan oli yli tunnin myöhässä. Sen jälkeen Rooman päässä lentokenttäbussi jumittui ruuhkaan, mikä varmisti sen, ettemme ehtineet lennollemme. Juostiin bussista lähtöselvitykseen, mutta se oli mennyt kahdeksan minuuttia aiemmin kiinni. Jos meillä ei olisi ollut lähtöselvitettäviä matkalaukkuja, oltaisiin päästy koneeseen, mutta muuten ei. Ei auttanut kuin mennä kyselemään kentällä olevasta matkatoimistosta uusia lentoja. Suoria lentoja Suomeen ei ollut enää sinä päivänä, mutta Berliinin kautta menisi yksi. Otettiin liput sille ja paniikki alkoi hellittää. Oltiin Suomessa myöhään perjantai-iltana (alun perin piti olla jo iltapäivällä neljän jälkeen) ja vietettiin loppuyö Helsinki-Vantaalla. Köröteltiin lauantaiaamun ensimmäisellä lentokenttäbussilla rautatieasemalle, mistä lähti ensimmäinen juna Joensuuhun aamuseitsemän jälkeen. VR näytti kerrankin parhaat puolensa eikä juna ollut yhtään myöhässä tms. Kotona susirajalla oltiin vähän ennen puolta päivää noin 32 tunnin matkustamisen ja hereillä olemisen jälkeen. Puuh... x)

Mutta palaan hetkeksi vielä Firenzeen. Tehtiin ehdottomasti oikeinpäin, kun mentiin ensin Roomaan ja sen jälkeen Firenzeen. Roomalaisen suurkaupunkikokemuksen jälkeen Firenzen kompaktius oli tervetullutta vaihtelua. Firenzen keskusta on pitkälti kapeita ja kivisiä katuja, kun taas Roomassa oli enemmän vihreää ja muutenkin kaupunkikuva oli väljempi. Mutta silti pidin Firenzestä jollain tapaa enemmän - jos nyt pitää vertailla. Olen enemmän pienempien paikkojen kuin suurkaupunkien ystävä.

Mieli tekisi kyllä mennä Italiaan joskus uudestaankin. Olisi kiva nähdä aivan pohjoista ja etelääkin. Toscanan alueelle ja erityisesti Toscanan maaseudulle tahdon uudelleen, Greve in Chianti vei sydämeni. Ikimuistoinen reissu kaiken kaikkiaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti