3. helmikuuta 2014

Firenze 1

Italian-matkaa kuvin esittelevät postaukset jatkuvat vielä tämän ja seuraavan postauksen verran.

Perjantaina 17.1. matkustimme junalla ystävieni kanssa Roomasta Firenzeen, missä olimme toisen reissuviikon. Tässä sen viikon ensimmäisen puoliskon tunnelmia kuvien muodossa :)

Firenze 17.-20.1.

Firenze otti meidät vastaan sateisena


Paikallinen kauppahalli, josta sai kaikensorttisia ruokajuttuja

Santa Maria del Fiore, Firenzen tuomiokirkko ja Brunelleschin suunnittelema massiivinen kupoli, Duomo
Santa Maria del Fiore oli sisältä yllättävän ilmava ja "tyhjä". Useat muut kirkot, joissa oltiin tuohon mennessä käyty, oli paljon ylellisemmin koristeltuja. Vaihtelu virkisti.Kupolin upeat freskotKupoliin pääsee kiipeämään: portaita on 436 ja ne ovat erittäin jyrkät. Nousu oli aika rankka, olin ihan kuollut päästessäni vihdoin ylös asti! :D

Maisemat kupolista olivat huimaavan häikäisevät!Matka kupoliin ja sieltä pois kulki kupolin sisäpuolenkin kautta: freskoja pääsi ihailemaan lähietäisyydeltä :)


Ystävämme Duomo (tai Tuomo meille :D) oli hyvä maamerkki, jonka mukaan pystyi helposti paikantamaan missä on menossa, koska se pilkisti yhtenään jostain kadunkulmasta.


Firenze ja Ponte Vecchio illalla

Uffiziin menossa. Sisältä museosta ei ole kuvia, koska siellä ei saanut kuvata. Mutta Uffizi oli kyllä ehdottomasti suosikkini reissun aikana kolutuista museoista jo pelkästään Botticellin Kevään ja Venuksen syntymän takia.


David-patsaan kopio. Aitoa ei nähty, kun ei jaksanut mennä Galleria dell'Accademiaan pelkästään sen takia.
Törmättiin sattumalta paikalliseen gay pride -kulkueeseen!Ponte Vecchio


Moro, miulla ei oo toista pikkusormea! :D

Käytiin myös astetta päheämmässä leffateatterissa :) Leffa oli tuo kuvassakin juuri ruudulla näkyvä The Immigrant, joka oli tosi hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti