8. elokuuta 2013

GoT:n 1. kauden parhaat, osa II

Seuraa jatkoa tälle postaukselle. Nyt siis vuorossa jaksot kuudennesta kymmenenteen, eli kauden loppuosa. Edelleen, spoilereita seuraa, ellet ole katsonut sarjaa!

Jakso 6: A Golden Crown


Daenerys syö raa'an hevosen sydämen. Ei lisättävää. Noin niin kuin muutenkin melko eeppinen kohtaus.


Säälittävä Viserys saa vihdoin kruunun, joka hänelle kuuluu. "He was no dragon. Fire cannot kill a dragon." - Daenerys

Jakso 7: You Win Or You Die


Huippua dialogia taas. Cersei tiivistää koko sarjan: "When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground."


Huoh. Sehän varoitti luottamasta ja sinä "kunniallinen hölmö" luotit. Huoh.

Jakso 8: The Pointy End


Arya on edelleen miun idoli.


Taas hienon dialogin takia valittu kohtaus. "Tell me something Varys... Who do you truly serve?" "The realm, my lord. Someone must."


Grey Wind näyttää kaapin paikan (ja samalla vahvistaa Robbin auktoriteettia).


Ser Barristan Selmy on ehkä hieman yllättävästi yksi miun suosikkihahmoista.

Jakso 9: Baelor


Tämä kohtaus nostattaa aina kylmät väreet jostain syystä. En oikein osaa sanoa tarkemmin miksi.


Oh the sadness. The sadness!

Jakso 10: Fire and Blood


Ks. edellinen.


Fuck yeah, the king in the North! :')


Pycelle onkin aikamoinen veikko! :D


Epic. Season. Finale. EPIC. Pure awesomeness.

Siinäpä siis minun suosikkikohtaukseni Game of Thronesin ensimmäiseltä tuotantokaudelta! Kenties teen joskus samanlaiset postaukset muistakin kausista - EHKÄ. Nämä postaukset tuli melko helposti, kun pyörittelen ja syynään tätä ensimmäistä kautta gradun takia aika huolella. Mutta eiköhän miulla vielä joskus ole tarpeeksi liikaa aikaa, että teen vastaavat toisesta ja kolmannesta. ;)

Jos jotain pientä summausta tai reflektiota heitän tähän loppuun, niin suurin osa suosikkikohtauksistani taitaa liittyä joko Starkeihin tai Daenerys Targaryeniin. Mikä ei ole yhtään yllättävää minut tuntien... Starkeihin tunnen syvää hengenheimolaisuutta ja Danyakin fanitan - ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

PS. Miksi kieli tuppaa lipsahtamaan englannin puolelle noissa perusteluissa? x) Anteeksi. Tuntuu, että englanniksi on helpompi ilmaista joitain asioita.

Ja älkää sitten hei ottako noita perusteluita muutenkaan kovin tosissaan, koska ne nyt on vähän mitä on. ;) Hieman kieli poskessa kirjoitettuja nimittäin. Jos jollain riittää kiinnostusta keskustella yllä olevista kohtauksista tai GoT:sta muuten oikeasti ja kunnolla, niin teen sen mielelläni vaikka kommenttiboksissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti