26. heinäkuuta 2013

GoT:n 1. kauden parhaat, osa I

Olen viime aikoina käynyt graduaineistoani uudestaan läpi ja toivonut saavani uusia ideoita ja inspiraatiota kirjoittamista varten. Ideoita on kyllä tullut ihan mukavasti ja muistiinpanoja on kertynyt arkkitolkulla. :)

En tiedä lukeeko tätä blogia kukaan Game of Thrones -fani, mutta ajattelin silti tehdä kaksi postausta, joista ensimmäinen tämä on. Tähän postaukseen olen valinnut ensimmäisen tuotantokauden viidestä ensimmäisestä jaksosta suosikkikohtaukseni, seuraavassa postauksessa on luvassa viiden viimeisen jakson parhaat palat.

Mikäli joku ei ole sarjaa seurannut, niin en usko, että näistä videoista saa mitään muuta irti kuin spoilereita. :P

Yritän kunkin videoklipin jälkeen hieman perustella, miksi kyseinen kohtaus on mielestäni erityisen hyvä. "Erityisen hyvä", koska kaikki kohtauksethan ovat hyviä. ;) No okei, on siellä jotain turhaakin välissä, mutta ei mennä nyt siihen.

Jakso 1: Winter Is Coming


"You were meant to have them." That's why! <3


"The things I do for love." Jumalauta, työnsit oikeesti sen ulos ikkunasta! Melko päräyttävä kohtaus 1. kauden 1. jakson loppuun.

Jakso 2: The Kingsroad


HAHAHHAHA. Bitch king indeed.


Surullista. :( Saakelin valehtelijat! "The wolf is of the North. She deserves better than a butcher." Ned <3 Tykkään miten Ladyn tappaminen ja Branin herääminen on leikattu sarjassa tuolla lailla "yhtä aikaa" tapahtuvaksi.

Jakso 3: Lord Snow


Koska Aryan ja Nedin isä-tytär -suhde vain on niin ihanan sympaattinen ja lämmin. :') Ja yhtä täytyy pitää! Harmi kun tätä repliikkiä ei kuultu sarjassa: "Let me tell you something about wolves, child. When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives." (Ned Stark)


Ei kai kukaan missään vaiheessa uskonut, että Viseryksestä tulisi kuningasta? Tämä on ensimmäisiä kohtauksia, joissa Daenerys alkaa näyttää sopeutuneen uuteen rooliinsa khaleesina - vaikkakin sarjassa vielä pidättelee enemmän kuin romaanissa.


Syrio on myös parhautta! Hieno kohtaus, jonka lopusta pidän erityisesti. Pahaenteistä!

Jakso 4: Cripples, Bastards and Broken Things


Ks. jakson 3 ensimmäisen videopätkän perustelu. + Arya on miun idoli.

Jakso 5: The Wolf and the Lion


Melkeinpä koko kauden paras kohtaus. Mahtavaa dialogia!


Traagista, niin traagista. :/ Jaime, onneksi tiedän, että tulen pitämään sinusta myöhemmillä kausilla/myöhemmissä romaaneissa. RIP Jory.

2 kommenttia:

  1. musta se on ehdottomasti paras kohta, kun daenarys "hautaa" drogon ja saa ne lohikäärmeet! jostain syystä nautin myös suunnattomasti siitä viseryksen "kultakruunusta" :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nuo molemmat kohtaukset on tulossa seuraavassa postauksessa, kun käsittelen viisi viimestä jaksoa :)

      Poista