16. maaliskuuta 2013

11


Tiian blogista nappasin tämmöisen. Hän haastoi kaikki, jotka tämän haluavat tehdä, joten ryhdynpä toimeen! Montakohan tuntia tässä vierähtää... Kerron sitten postauksen lopuksi. :D 

Ohjeet:

- Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
- Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
- Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
- Heidän pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
- Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
- Ei takaisin haastamista.


Ensimmäisenä siis 11 asiaa minusta:

1. Nyt on lauantaiaamu ja kello on muutamaa minuuttia yli 10. Vielä reilu kuukausi sitten en olisi luultavasti vielä ollut hereillä tähän aikaan, koska miulla on ollut aina tapana nukkua viikonloppuisin pitkään. Nyt kuitenkin työt ja niiden takia aikaiset aamuheräämiset ovat heittäneet rytmini uuteen uskoon. Eilen olin istumassa iltaa kavereiden kanssa ja meinasin nukahtaa pystyyn, kun "piti" valvoa puoleen yöhön! Olen tottunut nyt menemään nukkumaan klo 21 ja 22 välillä ja heräämään kuudelta. Aika hurjaa tämmöiselle iltaihmiselle ja aamu-uniselle! Tai sellaisena olen ainakin pitänyt itseäni tähän asti. Identiteettikriisin paikka? x)

2. Lopettelen juuri päivän ensimmäistä kupillista teetä. En juo kahvia, mutta juon teetä senkin edestä. Kaapistani löytyy monenlaisia teelaatuja, mutta eniten kuluu varmaankin jotain ihan tavallista mustaa markettiteetä.
3. Kuulin vasta pariltakin eri taholta, että ei kannattaisi käyttää koko ajan villasukkia, koska se tekee huonoa ääreisverenkierrolle tj. No, käytän silti! Kaikkina muina vuodenaikoina paitsi kesäkuumalla, jaloistani mitä todennäköisimmin löytyy villasukat.

4. Villasukista päästäänkin siihen, että tykkään neulomisesta! Tosin vähän kausittaisesti, mutta kuitenkin. Silloin kun innostun, saatan neuloa kahdetkin sukat muutamassa päivässä. En osaa neuloa mitään kovin kummoisia erikoisjuttuja, mutta perussukat ja -lapaset hallitsen aika hyvin. Muutaman piponkin olen väsännyt melko onnistuneesti ja kaulahuiveja jos jonkinmoisia. Haluaisin opetella jotain hauskoja erikoisneuleita, mutta en ole toistaiseksi jaksanut keskittyä. Yritin syksyllä opetella ja tein itse yhden neulemallinkin paperille, mutta kun yritin toteuttaa sitä, se menikin vähän pieleen ja luovutin. :D Äiti saisi joku kerta opettaa, äidin opissa kyllä onnistuisi!5. Etten kuulostaisi ihan mummoutuneelta (:D), pitää varmaan tässä kohdassa yrittää vielä pelastaa imago ja kertoa jotain muunlaista itsestäni... Tykkään istuskelupaikoista/pubeista enemmän kuin yökerhoista! En ole koskaan viihtynyt yökerhoissa, edes nuorempana. Musiikki liian kovalla, ärsyttäviä ihmisiä, tanssilattiallakaan en oikein ole kotonani, kalliit juomat jne. Kyllä joku rokkikuppila on enemmän minun mieleeni. :) Joensuusta Ravintola Mikko on ehdottomasti suosikkipaikkani. Hyvää musiikkia, halpaa opiskelijaolutta ja hyviä tyyppejä niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin puolella.

6. Olen hirveän kiitollinen siitä, että olen saanut kasvaa maalla. Olen kotoisin eräältä todella pieneltä pohjoiskarjalaiselta kylältä (asukkaita nykyisin taitaa olla n. 2000?), ja vaikkei se nuoruudessa aina siltä tuntunutkaan, oli se lapselle hyvä paikka kasvaa. En osaa oikein purkaa tätä sanoiksi, mutta väittäisin, että olen aika maanläheinen ja jalat maassa-ihminen juuri sen takia, että olen saanut kasvaa luonnon keskellä, keskellä ei-juuri-mitään. Maalla korostuvat aivan eri asiat kuin kaupungissa asuessa. Emme me nyt täysin erossa sivistyksestä ja tyyliin ilman telkkaria siellä eläneet, mutta  you know, right? Eikä tarkoitus ole myöskään dissata kaupungissa kasvaneita. :) Ja en todellakaan haluaisi muuttaa takaisin synnyinpaikkakunnalleni, sen verran olen kuitenkin kaupunkilaistunut sittemmin.
7.  Olen musiikin suhteen todellakin lähes kaikkiruokainen, vähintäänkin sekasyöjä! Voin yhdellä hetkellä kuunnella sujuvasti Cannibal Corpsea ja seuraavaksi vaihtaa soimaan Chisua, ja molempia fiilistellä aivan yhtä paljon. Kaikenlaisesta musiikista en tietenkään pidä, mutta lempimusiikkini asettuu kuitenkin melko laajalle skaalalle. Olen teini-iästä asti pudonnut hevarien kategoriaan, mikä on sopinut miulle oikein hyvin. Ja vieläkin tunnen kuuluvani eniten joukkoon pitkätukkien kanssa. Mutta en koskaan ole ollut täysi puristi, vaan olen siinä metallin sivussa kuunnellut muutakin. Mutta muutamien viime vuosien aikana musiikkimakuni on kokenut suurimman laajentumisen. Seurustelen "genreuskovaisen heviautistin" kanssa, mikä tuo suhteeseemme ja eloomme tietynlaista twistiä. :D Minusta on hauskaa härnätä T:tä asiasta.

8. Minua mietityttää sosiaalinen media hetkittäin paljonkin. Melkein hirvittää miten nopeasti Facebook, Twitter, blogit, Foursquare ja mitä näitä nyt on, ovat nousseet isoksi osaksi niin monien ihmisten elämää. Me jaamme itsestämme ja elämästämme paljon internetissä, mutta jokainen itse toivottavasti ymmärtää miten paljon itsestään kannattaa jättää jälkiä kaikkien nähtäville. Some on vaikuttanut paljon myös perinteiseen ihmisten sosiaaliseen kanssakäymiseen; aika moni varmaan on ollut tilanteessa, jossa istutaan jossain ja ainakin yhdellä on se hemmetin älypuhelin kädessä. Myönnän, itsekin olen paljon kiinni Samsungissani, ja myönnän myös olevani jonkinasteinen someaddikti. Jos olisin viestintäalan opiskelija tai tutkija, tutkisin ehdottomasti sosiaalista mediaa ja ihmisten käyttäytymisen muutoksia!
9. Matkustelu on suurin unelmani. Haluan nähdä maailmaa ja erilaisia kulttuureja. Tähän mennessä olen päässyt matkustelemaan aika vähän, mutta toivon, että tulevaisuudessa olisi sen verran riittävät tulot, että pääsisi vaikka vuosittain jonnekin karkaamaan. Seuraavaksi tahtoisin matkustaa Italiaan, tarkemmin sanottuna Firenzeen!

10. Aion ottaa vielä lisää tatuointeja. Tällä hetkellä niitä on siis neljä, joista yksi peittää lähes kokonaan oikean jalkani polvesta alaspäin. Tatuointeihin jää koukkuun, se on totta ainakin miun kohdalla. Jos joku kysyisi miulta miksi tykkään tatuoinneista, vastaisin varmaan kutakuinkin näin: kuvittamalla kehoaan voi kertoa tarinoita itsestään, vahvistaa identiteettiään ja myös muistuttaa itseään tärkeistä asioista. Karsastan "huvikseen" otettuja tatuointeja, minusta tatuoinnilla pitää aina olla jonkunlainen tarina. Kaikilla minun kuvillani on. Käsivarren keiju on ehkä kevyimmin perustein otettu kuva, mutta sitäkin rakastan omalla tavallaan ja on silläkin oma merkityksensä minulle.

11. Olen tullut siihen tulokseen, että uteliaisuus on vahvin voima, joka ajaa minua eteenpäin elämässä. Sitten kun tuntuu siltä, että mikään maailmassa ei enää kiinnosta, ovat asiat huonosti. Maailmassa on niin paljon kaikkea siistiä, ja huominen voi tuoda tullessaan vaikka mitä mieletöntä, että elämä on ehdottomasti elämisen arvoinen!


Sitten ne 11 kysymystä minulle:

1.  Oletko enemmän järki- vai tunneihminen?
Tunne. Yritän ajatella asioita järjellä, mutta vasta tunnemyrskyn laannuttua.

2. Mikä on kaikkien aikojen lempparibiisisi?
No huh huh! Sanoin jo 30 päivän musiikkihaasteen jossain kohdassa, että ei tämmöistä voi kysyä. Se ihminen, joka väittää osaavansa sanoa yhden kaikkien aikojen lempparibiisinsä, valehtelee. :D Lempparibiisini vaihtuvat kausittain; viime aikoina olen kuunnellut paljon CMX:ää ja erityisesti uusinta sekä Aion-levyä. Uusimmalta En tahdo nähdä enää yhtään alastonta ja Luotisuora iskevät ehkä kovimmin, Aion-levyltä Palvelemaan konetta, Melankolia ja Hautalinnut.

3. Millaisen ihmisen kanssa et voisi kuvitella seurustelevasi?
Itsekeskeisen vätyksen.
4. Mihin maahan haluaisit matkustaa kaikkein eniten?
Tällä hetkellä Italia on seuraava ykköskohde. En ole päässyt vielä käymään siellä aiemmin. Erityisesti kiinnostaa Firenze, koska siellä on paljon upeaa taidetta - niin on tosin Roomassakin ja monessa muussakin paikassa. Ehkä ensi vuonna?

5. Kuulutko johonkin uskontokuntaan? Miksi/miksi et?
En kuulu. Erosin ev.lut. kirkosta 18-vuotiaana, koska en usko jumalaan. Simple as that. Voisin toki jauhaa tästä rivikaupalla, mutta ehkä jätän tämän tällä kertaa tähän.

6. Miten suhtaudut maailman vääryyksiin ja epäoikeudenmukaisuuksiin? Ahdistutko niistä vai ajatteletko asiaa ylipäätänsä?
Toisinaan iskee suuri maailmantuska, mutta nukun silti yöni hyvin. Voisi ehkä sanoa, että olen tietyllä tavalla alistunut ihmisten julmuuteen ja maapallon väistämättömään tuhoon ennemmin tai myöhemmin. En edes vitsillä usko maailmanrauhaan. Paljon paskaa tapahtuu, mutta maailma on silti kaunis paikka. Hyvä huudella täältä hyvinvointivaltion suojista, jep.
7. Millainen vanhus haluaisit olla joskus tulevaisuudessa?
Semmonen cool mummo. :D Joka kuuntelee vielä vanhoilla päivilläänkin heviä ja jaksaa painaa eteenpäin. Mutta myös pullantuoksuinen ja lastenlasten suosikki!

8. Haluatko lapsia? Miksi/miksi et?
Mainitsin jo edellisessä vastauksessani lastenlapset, joten joo, haluan lapsia. Sitten joidenkin vuosien päästä, en vielä. Ihmiselämä on niin jännä juttu, että pakkohan se on päästä todistamaan alusta asti, ja nähdä ja kokea itse, miten limasta kasvaa ihkaoikea ihminen. How cool is that?!

9. Kuka on mielestäsi maailman kaunein nainen ja kuka komein mies?
Kate Winslet on yksi kauneimmista ja Tommi Korpela yksi komeimmista.
10. Kiinnitätkö mielestäsi paljon huomiota ulkonäköösi?
Jonkin verran, vaikka en esim. osaakaan meikata tai laittaa tukkaa mitenkään erityisen taidokkaasti. Voin poistua kotoa meikittömänä ja tuulipuvussa, mutta en halua aina näyttää siltä.

11. Mikä on sinulle tärkeintä elämässä?
Läheiset, terveys, onnellisuus, rakkaus and all that jazz. Vaikka se onkin klisee, niin haluaisin vanhana pystyä miettimään elämääni taaksepäin ja huomaamaan, että minullahan on ollut aika hyvä ja jännäkin elämä.
 

Taidanpa taas lusmuta ja jättää haastamatta ketään. Myöskään uusia kysymyksiä en jaksa keksiä. Olenpa aika huono näissä haasteissa... :D Jos joku tahtoo tehdä, niin siitä vaan ja noita kysymyksiä voi varmaan lainata.

Lupasin lopussa kertoa kauan tähän meni: kello oli aloittaessani 10.05 ja nyt se on 12.02. Ohho, aika siirtyä tenttikirjan pariin!

Kaikki kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti