7. tammikuuta 2013

Talvirakkaudesta

Tietäkää tämä: minusta talvi on vuodenajoista parhain. Tykkään lumesta, pakkasesta, villasukista, toppatakistani, jossa on iso huppu, joulusta, luonnossa eri vuorokaudenaikoina näkyvistä sinisen sävyistä. Olen aina viihtynyt paremmin viileässä kuin lämpimässä. Kun lämpötila kesällä alkaa kivuta yli 20 plus-asteen, minua alkaa ahdistaa ja ärsyttää. Jotkut sanovat, ettei Suomessa voi olla liian lämmin; minusta voi. Talvella voi pukea aina lisää vaatetta päälle, jos paleltaa, mutta helteellä on paha alkaa riisua omaa nahkaansa pois, kun alastikin hikoiluttaa. Suomen kesä osaa kyllä olla kaunis, mutta niin on talvikin. Äsken kävelin yliopistolta kotiin sinisen hetken aikaan ja sieluparkani meinasi pakahtua kun talvinen maisema on niin kaunis! Pardon me kännykkälaatu, mutta katsokaa nyt:Kuvistakin oikein huokuu kylmyys <3

Ja vielä muutama joulun aikaan lapsuudenkotini pihalla näpätty tunnelmapala. Pakkasta oli muuten tuolloin melkein 30 astetta, tänään on ollut vain reilu 10 astetta. Nyyh, näinköhän joulukuussa oli tämän talven ainoat paukkupakkaset?


Kotiin lähdössä, T putsaa autoa.


Ah. Olen talvi-ihminen, mikä on harvinaista ainakin minun kaveripiirissäni. Välillä onkin vähän orpo olo, ja toisinaan kerään myös oudoksuvia katseita talvihurmoksessa vaahdotessani. :D Mutta teitä on varmasti muitakin! Ja totta kai kaikki ovat kotonaan siinä vuodenajassa missä ovat - tai vaikka kaikissa. Suomessa asuvat ovat kuitenkin siinä suhteessa onnekkaita, että meillä on neljä vuodenaikaa, vaikkei se aina onnekkaalta tuntuisikaan. Kesässäkin on toki puolensa jopa minun mielestäni. :) Mutta kun kesällä käsketään aina nauttia lämmöstä yaddayadda, niin miksei talvestakin voisi nauttia?

7 kommenttia:

 1. Alkoi hymyilyttää sun innostus :D terveisin nimimerkki Mielestäni etelä-Suomen sohjonsekainen +2 on parempi kuin pakkanen :DDDD

  VastaaPoista
 2. Kunnon talvi on kiva, loskakelit äyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Meinasi jo tulla suru puseroon vuodenvaihteen tienoilla, kun oli nollassa muutaman päivän. :P

   Poista
  2. Joo, kyllä on paljon mukavampaa kun lumet pysyy maassa :P

   Poista
 3. En oo ikinä osannu arvostaa oikein talvea paria viikkoa pidempään, mut nyt kun tänä vuonna en oo saanu nauttia OIKEASTA talvesta (joululomaa lukuunottamatta) niin voin kyllä sanoa, että sitä kaipaa. Kunnon talvi menee helposti vesisateiden ja loskan edelle.

  Niin, ja aivan ihania nuo kuvat. Etenkin Joensuun. <3 Kaipaan vähän jopa Suvantosillan kävelyä kun pakkanen pistelee poskissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdossa oleminen antaa varmaan eri perspektiivin moniin asioihin, myös talveen. :)

   Kiitos! Suvantosilta osaa olla veemäinen ystävä, mutta kun esim. sinisen hetken aikaan kengänkärkiensä sijaan katsoo ympärilleen, näkee jotain äärettömän kaunista :)

   Poista