9. tammikuuta 2013

Iso-Britannia mielessäin!

Olen lähdössä helmikuun 8. päivä Englantiin! Eräs ystäväni on Bristolissa vaihto-opiskelemassa, joten mikä olisikaan parempi syy lähteä käymään jälleen paikassa, jota pidän yhtenä henkisistä kodeistani. :) Viime kesänä vietin huikean viikon Edinburghissa, ja Irlannin puolellakin olen käynyt, Dublinissa tarkemmin sanoen.

Saavun Lontooseen tuolloin perjantaina 8.2. ja ollaan sunnuntai-iltaan asti siellä. Sitten lähdetään Bristoliin, missä vietän suurimman osan reissun loppuajasta. Ylläribonuksena ollaan suunniteltu, että mennään päiväselti käymään bussilla/junalla jossain toistaiseksi tuntemattomassa kaupungissa. Ehdotettu ainakin Bathia ja Oxfordia.

Lennot ja Lontoo-viikonlopun hotelli on varattu jo joulukuussa, ja tänään illalla olisi tarkoitus katsella vähän junia Lontoon ja Bristolin välille. Tänään sain myös Suomalaisesta Kirjakaupasta tekstarin, että varaamani Lonely Planetin Great Britain -opaskirja on noudettavissa. Kipitin tietysti heti päivän opiskeluista päästyäni hakemaan sen ja äsken ihailin sitä hieman päällisin puolin.


Anteeksi kökköiset ja tylsät kuvat... Mutta opas vaikuttaa oikein pätevältä! Tuon avulla suunnittelisi vaikka koko Britannian kattavan reissun. Oi, kunpa olisikin joskus mahdollista tehdä joku kierros. Unelmien täyttymys!


Muahaha, "wet and cold". Sounds like my kind of a holiday! :'D

Reissuun on enää ~kuukausi, mutta silti en ole uskaltanut(?) vielä suunnitella matkan sisältöä kovin paljoa. Enkä edes halua suunnitella sitä hirveän tarkasti, koska sellaisen suunnitelman noudattamisessa vaan stressaantuu turhaan ja saattaa jäädä moni kiinnostava paikka näkemättä. Toki varsinkin Lontoon kohdalla täytyy vähän miettiä etukäteen, mitä haluaa nähdä ja tehdä, koska tällä kertaa aikaa käytettävissä on vain pari päivää, ja Lontoo on ISO ja siellä on valtavasti nähtävää. Onneksi ystäväni on jo aikamoinen "Lontoo-konkari", joten hän osaa liikkua siellä varmaan hyvin ja neuvoa mitä kannattaa tehdä. ;) Sen verran olen miettinyt, että tahtoisin käydä parissa museossa, istua pubissa oluella, syödä fish & chips, nähdä jotain perusnähtävyyksiä kuten Big Benin, Buckingham Palacen ja Towerin, ja ajattelin etsiä myös mekkoa keväällä koittaviin - ja jo täälläkin mainittuihin - ystäväni häihin. Niin ja totta kai Harry Potterin kanssa kasvaneena tahdon käydä turisteilemassa King's Crossilla laiturilla 9 3/4!

Matkakuume alkaa olla jo melkoinen: ei mene varmasti päivääkään, etten reissua miettisi, ja olen nähnyt monena yönä untakin asioista, jotka voi mennä pieleen, hehe.

Kertokaa ihmeessä, jos teille tulee mieleen jotain vinkkejä Lontoosta tai Bristolista! Ehdottakaa myös jotain muuta kaupunkia hyvien junayhteyksien päässä Bristolista, jos tulee mieleen. :)

3 kommenttia:

 1. Miulle iski nyt tätä lukiessa vasta ihan hirmunen innostus sitä siun reissua kohtaan! Olin toki aiemminkin jo innoissani, mut nyt jotenkin vielä enemmän. Tekee mieli alkaa kunnolla suunnittelemaan ja pohtimaan kaikkea. Menisipä nopeesti aika :]

  Mitähän kaikkee Bristolissa tehtäiskään ja Lontoossa. Jostain syystä Lontoo tuntuu helpommalle suunnitella, koska täällä meillä ei oo mitään tiettyjä "nähtävyyksiä". Paitsi kauheesti graffiteja ja hassuja pikkuliikkeitä. Ja Suspension Bridge ja satama on ihan nättejä. :p

  Jeeee! (anteeks, oon nyt vasta ehtiny lukee näitä siun merkintöjä, niin oon kohta vallottanut jokaisen merkinnän kommenteillani)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee! x) Enää muutama hassu viikko ja sitten tuun. Pitää sopia taas FB-treffit tai paritkin, että voidaan vähän yhessä suunnitella mitä tehään? :)

   (Ei se mitään! Oli ihanaa tulla Bloggeriin ja huomata, että monta uutta kommenttia oli tullu :D Pelastit miun aamun!)

   Poista
 2. Hehe, joo. Sovitaan vaan! :)

  Ja kiva jos ilostutin.

  VastaaPoista